2018-VM

Dobbelt verdensmester træner vildt meget i Rold skov


Træning gør mester. Men vildt megen træning gør verdensmester.


Det kan Jes Mose Jensen - bosiddende midt i Rold skov området - nu skrive under på. Jes har nemlig netop vundet VM i sin aldersklasse såvel sprint som "kongedistancen" klassisk i biathlonorientering. Det blev også til en bronzemedalje i stafetkonkurrencen.

 

Skydetræningen er henlagt til skydebanerne i Svenstrup og Hammer Bakker, men al fysisk træning gennemføres i Rold skovene.


Her udnyttes både landeveje (på cykel), Mountainbikeruterne i skoven - men hovedparten af træningen er på løbeben, hvor alle Rold skovs bakker har fået Jes´ s skosåler at føle.


Skydetræningen bar frugt til VM, især da en uventet og uindbudt gæst JOHANNE (stormen) startede sin hærgen på første konkurrencedag og de efterfølgende dage med  til tider kraftigt regnvejr

- Det er et stort og svært puslespil, at få træning og den vigtige restitution til at gå op i en højere enhed - men der trænes næsten hver dag - alt fra en kort  35 minutters styrketræning på gulvet i hjemmet til de længere træningsture på 3-4 timer på cykel, fortæller Jes.

 

- VM var mit største mål i 2018, så det var virkeligt, virkeligt dejligt at vinde begge individuelle konkurrencer. Klassisk blev vundet med ganske god margin til konkurrenterne, mens sprinten blev afgjort med sølle 10 sekunder til nummer to - men prøv du at løbe alt hvad du kan i 10 sekunder, så vil du opdage at du trods alt kommer et ganske pænt stykke, udtrykker en meget glad Jes.


Biathlonorientering er nok ikke den idrætsgren der er mest kendt - men alle kender den TV kendte idræt; skiskydning. Ligheden er skydemomentet, men skiene er skiftet ud med kort og kompas - altså orienteringsløb mellem skydningerne.


VM klassisk blev gennemført ved Thisted og sprint  og stafet ved Skive.