2018-Nijmegenmarchen

Nijmegenmarchen 2018


Af OKS-1 Christian, MP


Én gang om året, sidst i juli, afholdes den traditionsrige Nijmegenmarch i Holland. 167 kilometer skal tilbagelægges over fire dage i uniform og med oppakning. Danmark har igennem mange år været stærkt repræsenteret i feltet af deltagende nationer og 2018 var bestemt ingen undtagelse.


Blandt de mange danske hold deltog Trænregimentets marchhold med ca. 30 deltagere. Holdet har en lang og traditionsrig historie og består af soldater fra næsten alle Trænregimentets enheder.


Selvom march med oppakning måske ikke er yndlingsdisciplinen, så vil de fleste gængere nok i sidste ende fortælle at det var en fantastisk oplevelse. I den uge marchen varer, er hele byen én stor fest og langs ruterne bliver man heppet igennem de mange kilometer af flere end én million tilskuere.


Igen i år blev Trænregimentets marchhold kendetegnet ved godt sammenhold og en masse fornøjelige stunder i hinandens selskab. Det krævede både blod(-vabler), sved og tårer at komme igennem og selvom man ved marchens afslutning sværger at man aldrig vil udsætte sig selv for sådan en tur igen... så får de fleste gængere i eftertænksomhedens stund lyst til at melde sig til igen næste år.


Har man mod på udfordringen og lyst til en unik oplevelse i militære rammer, så på med rygsækken og træn op til næste års march. Trænregimentets marchhold har altid plads til flere folk!