2017-Feltsport

AKIF succes i typisk Oksbølvejr


Danmarksmesterskaberne i Feltsport blev gennemført i såvel Oksbøl som Varde. Vi startede i Oksbølterrænet med tre feltskydninger i ganske pænt vådt vejr og allerede på bane to blev fårene skilt fra bukkende – 50 meters fremløb i mudder til anklerne og så afgive 10 skud mod 5 skiver på 50 sekunder. Så er man presset på tiden…


Et par kilometer mod øst ved Mosevrå gennemførtes håndgranatkast og kortlæsning og så lidt mod nordøst ved Billum var der afstandsbedømmelse. Orienteringsløbet skulle gennemføres på øvelsespladsen for Varde kaserne.

Billedet: Alle AKIF deltagerne samlet i Varde Søndre Plantage efter alle fem feltsportsdiscipliner. En lang og hård dag er næsten omme. Nu skal præmieoverrækkelsen blot gennemføres.


Øvelsespladsen i Varde ligner vores egen her i Aalborg ganske meget – mange sandspor og indslag af tæt skov og rigtigt mange stier. Kendetegnet for denne skovtype for orienteringsløbere er, at ”håndtaget skal i bund”. Altså løb så stærkt du kan – der er nemlig ikke så stor risiko for at løbe vild (bomme) henset til de mange stier. Også orienteringsløbet blev en temmelig våd oplevelse – et enkelt vejvalg til post 8 ud af 20 gik endda forbi ”Tyrens røvhul” og der måtte en fire-fem svømmetag til, før en igen kunne lade benene tale…


Præmieoverrækkelsen var værd at vente på, da AKIF deltagerne var hyppige gæster på podiet. I bedste damerække blev Kristine Baagø Danmarksmester og Jonas Falck Weber kunne for andet år i træk lade sig hylde, som vinder af den bedste herrerække. På de næstfølgende pladser kom Jes Mose Jensen og Jan Møller og da der er tre mand på et hold, kunne disse tre modtage den ovale DIF medalje om halsen.


Ikke nok med guld for hold – så vandt tre af de yngre ”coming stars” sølv i holdkonkurrencen. På holdet var Hans Kresten Nørgaard Larsen, Mads Krogh og Johan Andreas Mac Lassen.


Lars Anders Humle, der ellers normalt holder relativ lav profil m.h.t. topresultater, ville det anderledes i år – nu har han sørme også lært at skyde med pistolen. Lars vandt en flot bronzemedalje i klassen for ældre old boys.

Billede til venstre: Lars Humle vandt bronze i ældre old boys rækken.

Billedet til højre: Kristine Baagø som nykåret Danmarksmester.

Billedet: Tre superglade AKIF´ere med velfortjente guldmedaljer.

Fra venstre Jes Mose Jensen, Jonas Falck Weber og Jan Møller.

Billedet: Seje Jonas smager på guldmedaljerne. Den er god nok – hele TO ægte

guldmedaljer. Jonas er dermed regerende Danmarksmester i såvel

Biathlonorientering og Feltsport foruden Forsvarsmester i Terrænsport.