2017-DM-Biathlon

AKIF arrangør af Danmarksmesterskaberne i

Biathlonorientering 2017


Af seniorsergent Jes Mose Jensen, AKIF holdleder.

”Jeg glæder mig til stævnet er overstået” siger kaptajn Torben Christian Munk Sørensen fra hjemmeværnet. Torben er stævneleder til det fornemste mesterskab på dansk jord i 2017 – nemlig Danmarksmesterskaberne. Det har været en hård omgang med at finde hjælpere til tre hele dage, foruden tusinde andre ting, som bare skal spille til så vigtigt et stævne. Seniorsergent Mikael Gam (tillige formand for AKIF) var ”medstævneleder”.


Trænregimentet støttede med transport af beregnercontainere samt hjælpere på skydebanen, hvilket jo i sagens natur er en særdeles vigtigt del af et biathlonstævne.


Der var også roser fra deltagerne, der oplevede gode, fair konkurrencer. Der blev konkurreret i sprint, klassisk og stafet.


Sprinten er to korte orienteringsløb med liggende henholdsvis stående skydning efter hvert løb (5 skud pr. gang). Magter man ikke at ramme skiverne, skal man ud på tilsvarende antal strafrunder.


Klassisk består af et tre km langt punktorienteringsløb (snitzlet rute) med 5 punkter i banen og 5 udenfor, derefter orienteringsløb (længde og sværhedsgrad afhængig af klasse) og endelig liggende og stående skydning (10 skud i hver stilling).


Stafet gennemføres i tomandshold for damer og tremandshold for herrer. Hver løber gennemfører først et orienteringsløb, kommer ind på skydebanen og skyder liggende (op til 8 skud til 5 mål), så gennemføres endnu et orienteringsløb efterfulgt af stående skydning (antal skud som liggende). Kniber det med at ramme, løber man sig fra de manglende skydeevner på strafrunden.


Aalborg Kaserners idrætsforening stillede med rigtigt mange debutanter, heraf 10 menige. Alle kom dog igennem krævende klassiske distance. Også de to deltagere, der mistede deres sko i en dyb mose, men som alligevel gennemførte…

AKIF deltog med største hold (29 deltagere) og tog sig også godt af præmierne til stævnet.


Mere konkrete resultater.

Individuelt vandt sergent Jonas Falck Weber og civil Mette Møller Nielsen eliteklasserne for herrer og damer på den klassiske distance (kongedisciplinen…). Kaptajn Kristine Baagø vandt  sprinten og blev nummer 3 til klassisk. Lasse Falck Weber og Marie Louise Møller blev begge nummer 2 til klassisk.


Individuelt i B-klasserne vandt sergent Michael Boelsmann sprinten, mens han måtte nøjes med 3. pladsen på klassisk. Det var til gengæld to andre AKIF´ere, der slog ham: Sergent Benjamin Lassen vandt og menig Frederik Deutch blev nummer 2. I Dame B klassen vandt Christine Hvirvelkær og Sofie Torp Hansen blev nummer 2. I old girls klassen vandt Maria Egemose.


I holdkonkurrencen blev AKIF nr. 1, 2 og 3 i såvel dame som herreklassen.


I stafetkonkurrencen vandt AKIF ligeledes begge eliteklasser.


Fremhæves bør de to individuelle vindere af den klassiske distance; Jonas og Mette.


Jonas for sit første Danmarksmesterskab og Mette (tidligere verdensmester) for at komme tilbage efter en længere pause fra sporten og vinde for niende gang og tilmed med bedste skydning af alle (og hun har ikke haft et våben i hånden i flere år).


Jonas er sergent i Trænregimentets 5. Hærens BasisUddannelse (HBU) og Mette er selvstændig i den civile verden med firmaet Body Mind Balance.

Mette med Dansk IdrætsForbunds (DIF) karakteristiske ovale medalje samt pokalen, hvor hendes navn nu er graveret ikke mindre end ni gange.