2016-Forsvarsmesterskaber-skydning

AKIF havde igen i år skytter med til Forsvarsmesterskaber i skydning og DMI landsskyttestævne.


Stævnet gennemførtes i Holstebro og på Ulfborg Skyttecenter i dagene 13 – 15. oktober 2016. For første gang i mange år var der et AKIF damehold med i CISM delen.


Det var 3 rigtig gode dage, hvor vi var indkvarteret på Holstebro Kaserne. Vi mødes på tværs af værn og rang, alle med interesse i netop skydning. Der er plads til mange flere og der kræves ikke noget niveau for at deltage – alle der er uddannet på enten riffel og/eller pistol kan være med.


Torsdag og fredag deltog 5 skytter fra AKIF i disciplinerne pistol, gevær og feltskydning på Ulfborg skyttecenter, hvor mange ville ønske det var skruet op for varmen på skydebanen, oktober kan være og var kold. De 5 skytter var OKS-1 Max Sørensen, OS Allan Borg Nielsen, OS Lars Engelbrechtsen, KS Kristian Nielsen og SSG Birgitte Bæk Larsen


Torsdag aften deltog AKIF skytterne i kammeratskabsaften i sergentmessen og på denne aften er det en tradition at der spises gule ærter med det hele, godt nok (heldigvis) kan man bestille en alternativ menu.


Fredag blev feltskydning på pistol og gevær en skydning bestående af 3 baner med pistol skydning hvor skytterne ikke på forhånd ved hvor og på hvilken afstand skiverne står eller hvilken form skiven har. Til denne skydning blev OS Lars Engelbrechtsen nr. 3 ved at træffe alle mål med både pistol og gevær.   

Lørdag deltog AKIF ved CISM skydningen på grov pistol, sportspistol i disciplinerne Grov Pistol (GP), Sport Pistol (SP) og Militær hurtigskydning (MRF).


Her markerede dameholdet fra AKIF sig ved at vinde sølv på SP og bronze i Militær Hurtigskydning for hold.


Holdet bestod af SSG Birgitte Bæk Larsen og OS (HJV) Maria Kristensen. Det var en rigtig god dag for Birgitte Bæk Larsen der individuel vandt sølv i begge discipliner.


OKS-1 Max Sørensen deltog i GP og MRF med en lånt pistol og klarede sig anerkendelsesværdigt, men dog uden at få en podieplads.